Vilja – grundpelare oavsett vad som ska företas

LedarskapMedarbetarskapPersonligt
En fika i solen vid ett älgtorn

En kick, en påminnelse och en lista att ta med in i hösten. Strålande solsken och sommartemperatur i oktober. Helt galet utan tvivel, men likafullt magiskt skönt. Och lördagseftermiddagen i omgivningarna på Billingen med promenad och stärkande kaffetår sittandes vid ett älgtorn gav en bra energikick.

”En människa kan åstadkomma mycket om hon har stark och obändig vilja.”

Helgen bjöds också på avslutningsdiskussion efter vårens utmaning att läsa Björn Ranelids ’Bär ditt barn som den sista droppe vatten’. Konklusionen blev att Ranelids författarskap fick sig en rejäl skjuts uppåt av de värsta belackarna, däribland jag. Bonusuppgiften var att ur boken plocka ett citat som präglat eller på något sätt stämmer in på mig själv, mitt val föll på: ”En människa kan åstadkomma mycket om hon har stark och obändig vilja.”

Det kan tyckas lite klyschigt, men jag är av den bestämda uppfattningen att vilja är en av grundpelarna oavsett vad som företas.

Avslutningsvis vill jag lyfta fram ännu en lista som presenterats i tidningen Chef och som bygger på ledarskapsforskning inom Google. Listan handlar om tio egenskaper som ledare behöver för att skapa team och medarbetare som bidrar till egna och företagets resultat.

Jag ska inte ägna allt krönikeutrymme eller trötta dig som läsare med alla tio egenskaperna. Men jag vill lyfta fram tre av dem som avgörande för alla som jobbar tillsammans med andra i en arbetsgrupp. Inte bara ledare.

  • Skapa lag – inte små öar. Det innebär möjligheter för kollegor att känna frihet att testa nya metoder och jobba effektivt.
  • Skapa en inkluderande arbetsmiljö. Det handlar om en kollegial gemenskap där var och en är trygg att föra fram idéer och ta risker utan att bli hånad och dömd även om det leder till misstag. Det är aldrig fel att göra fel.
  • Ha en helhetsbild. För att skapa långsiktiga och hållbara resultat måste vision och mål utgå från hela organisationens bästa. Därefter kan gruppen eller avdelningen bryta ned sina mål och klargöra vilka resultat som krävs för att bidra till helheten.

Ha det gôtt.