Utsikten som förändrades med stadens tillväxt

PersonligtSpaning

En vacker, grön och böljande äng med blommor i många färger. En oas i staden. På attraktiv mark.
När jag flyttade in lägenheten jag numer bor i var närmaste granne denna äng. En fond för årstidernas skiftningar i växtlighet, färg och artrikedom. Men den vackra ytan hade självklart ett annat öde än att vara en plats att vila ögonen på från balkongen.

Skövde är en stad i tillväxt. Byggkranar har varit vardag under lång tid. Gothia Science Park har de senaste tio åren vuxit lavinartat med nya fastigheter och kontor för tillväxtföretag som skapar nya arbetstillfällen. Nya industrifastigheter växer fram i öster och i norr och stadskärnan genomgår en genomarbetad ansiktslyftning för att bli en plats att vara på och uppleva saker i. Bostäder byggs på varje ledig och stadsplanerad tomt, Hasselbacken, Aspö, Frostaliden och Trädgårdsstaden är bara några få exempel. Ett mått på mängden: för en dryg månad sedan släppte Skövdebostäder på egen hand inte mindre än 170 nya lägenheter för uthyrning.  Skövde är tveklöst en stad stadd i förändring.

Ängen finns inte längre

Och vad har det med en äng som vacker utsikt från en balkong att göra tänker du. Ängen finns inte längre.

Under de 18 månader som passerat sedan inflyttning har den förvandlats till en plats som understryker framtidstron i denna stad i tillväxt. Närmaste granne är nu istället Dalvägens förskola. En superförskola med plats för närmare 200 barn och mängder av arbetstillfällen för pedagoger som i flera steg skapar möjlighet för människor att arbeta, bo och leva i Skövde.

Det känns bra att bo i en stad med framåtanda, en stad där politiker, tjänstemän och företagare gemensamt jobbar för samhällets utveckling. Låt vara att min utsikt nu är annorlunda söderut. Men det går alltid att blicka mot eller ta en promenad till Billingen för att njuta naturen och dra nytta av satsningarna som görs där också.

Ha det gôtt.