Uthållighet och vilja ger resultat

AffärsutvecklingProduktutveckling

Från 0 till 19 företag med 137 anställda. Från 0 till 400 studenter. Och från 0 till 25 forskare. På tio år. Teknik- och forskningsparken som förenar Gothia Science Park och Högskolan i Skövde har med stöd av en rad aktörer utvecklat en helt ny bransch i Skövde, dataspelsindustrin. Det handlar om förnyelse av det lokala näringslivet. Men inte för att ersätta, utan för att komplettera etablerade näringar. Och skapa fler karriärvägar för utexaminerade studenter.
Nu är det dags att ta nästa steg.
Att växla upp och under kommande tio år realisera en internationellt efterfrågad miljö. En innovationsmiljö som bidrar till nyttjande av digitala spel, spelteknologi och simulering som verktyg för hållbara tjänste-, produkt-, process- och verksamhetsinnovationer i olika branscher, verksamheter och för olika utmaningar. Det handlar om tillväxt såväl i spelrelaterade företag, som i etablerade näringar oavsett om de stavas industri, vård, skola, omsorg eller försvarsmakt.

Eller någon helt annan bransch. Den 7-9 juni arrangeras Game Jam med Länsförsäkringar Skaraborg som medarrangör. Temat för spelen som ska utvecklas under 48 timmar är hemligt, men en hint är att det kommer att handla om serious games, spel för träning, lärande och information. Redan 2006 gjordes en samlad ansats för att utveckla allt från utbildning och forskning till företagande och Skövde som plats för spelföretag. Nu bygger Högskolan i Skövde, Skövde kommun och nio företag i Gothia Science Park vidare för att skapa internationell attraktivitet. Nu kör vi. Eller som Lars Winnerbäck uttrycker det i Elden:

”Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp, drömmarna och vindarna hjälps åt”