Underskatta inte kraften i att utveckla tillsammans

LedarskapMedarbetarskapProduktutveckling

Kraften i att utveckla tillsammans. Den ska aldrig underskattas. Ytterligare ett bevis för den tesen fick jag i min yrkesroll i fredags. Företagare, forskare och representanter för fem föreningar samlade i ett och samma rum i Gothia Science Park. Det kan tyckas som en spretig samling, men det finns en minsta gemensam nämnare och den stavas e-sport.

E-sport är i kraftfull tillväxt och på stark frammarsch. Både lokalt och globalt. Det är en sport som dessutom fått ett uppsving i allmänhetens medvetande under senvintern sedan den svenska världsstjärnan Emil ”HeatoN” Christensen medverkat i Mästarnas Mästare.

På plats i Parken fanns således 14 representanter med olika perspektiv på sporten. Målet med dagen var att, med stöd i Gothia Science Park Open Arenas metoder för facilitering, vidareutveckla flera initiativ och projektidéer som alla syftar till att skapa tillgänglighet och mångfald för att kunna utöva sporten.

”Vad ska vi göra i sex timmar?”

Gruppens förväntningar på dagen var lågt ställda, det var kommentarer som ”Vad ska det bli av detta?” och Vad ska vi göra i sex timmar?”.

Men, det fina med att jobba i en strukturerad process, med väl valda metoder där alla i rummet blir inkluderade och får möjlighet att inte bara delta utan också bidra, är att nya insikter och kunskaper ofelbart växer fram. Så också denna gång. Gruppen som leddes visade påtagligt engagemang, stark passion och mycket vilja som kanaliserades i gemensamma intresseområden. Arbetet byggde på befintliga, och gav nya idéer. Det skapade nya nätverk med kontakter som jag ser fram emot att följa när de fördjupas för att realisera drömmar om en sport som kan utövas på lika villkor, som vilken annan fritidssysselsättning som helst, ridsport, fotboll eller innebandy. Dessutom i en trygg miljö oavsett vilka människorna är som vill spela med och mot varandra. Och tillsammans.

Ha det gôtt.