Tänk om det kan bli en skön trippel…

AffärsutvecklingPersonligtSpaning

Här skulle du fått läsa en hyllning till Brynäs. En slagfärdig drapa om slutet på detta årtusendes ökenvandring för segrar i SM. Men jag tänker inte, trots 3-1 i matcher i skrivande stund, göra samma misstag som någon kaxig marknadsföringsguru gjorde i söndags: ta ut segern i förskott och tapetsera Gävle med segeraffischer. Avgörandet kan ha fallit när du läser detta. Och gärna för mig. Men jag nöjer mig med att innerligen tro på drömmen om ett 13:e SM-tecken denna säsong.

Och njuta av en annan kommande högtidsstund. Final i FA-cupen, den 5 maj på Wembley. You´ll never walk alone. Vägen till finalen gick via en särdeles skön seger i lördags. Mot Everton, ett tvättäkta derby. Men Liverpool visade att laget är och förblir störst i stan. Att klubben med den segerrika historien även denna gång var numret större i avgörandets stund. Senast Liverpool förärades nöjet att lyfta den anrika FA-bucklan var 2006. Det är givetvis en evighet för den anrika klubben. Men jag känner att det är dags. I finalen väntar Chelsea. Tunga och tuffa, men troligtvis tröga efter sina två Champions League-drabbningar med Barcelona.

För övrigt konstaterar jag att min nyårsönskan i denna spalt med största sannolikhet blir verklighet. Jag önskade mig expansion av Gothia Science Park för att möta upp tillväxten i Parkbolagen och råda bot på den brutala platsbristen som råder. Och i förra veckan beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott om nödvändiga och avgörande ekonomiska insatser. På måndag fullbordas den demokratiska processen i kommunfullmäktige. Jag håller en tumme för att även det går vägen.

Tänk om det kunde bli en skön trippel inom några veckor…