Spelstaden Skövde är topp 4

AffärsutvecklingProduktutveckling

Spelstaden Skövde fortsätter att växa och är nu topp 4 i landet när det gäller antal dataspelsföretag och antal medarbetare. I Gothia Science Park utvecklas talangfulla utvecklare till fullfjädrade spelutvecklare med internationell status. Några exempel är Coffee Stain Studios, Stunlock Studios, och Pieces Interactive. Satsningen på att förädla talanger som studerar spelutveckling på Högskolan i Skövde har visat sig helt riktig. Även om långt ifrån alla trodde på idén. En av dem, Per Strömbäck talesperson för Dataspelsbranschen, gjorde dock helt om härförleden: ”Jag trodde inte alls på satsningen att spelutvecklingsstudenter startar bolag. Men, motsatsen är bevisad”, sade han i samband med ett investeringsforum för dataspelsbranschen.

För närvarande finns ett 20-tal spelföretag i Gothia Science Park. Och den 4-5 oktober tänker jag uppleva allt vad dataspelsbranschen i Skövde har att erbjuda. Sweden Game Festival i Gothia Science Park kommer att ge mig som besökare en både kul och lärorik upplevelser med dataspel i fokus för tre teman; Spela&Titta, Göra&Prova samt Lyssna&Lära.

Den som satsar ett par timmar på ett besök kommer att mötas av montrar med surfplattor, konsoler, mobiler, datorer och ett Race room för att testa spel som utvecklats och släppts av Skövdeföretag. Det går också att kika på cool Game Art samt titta på utställningen Wall of Fame där Skövdetitlar presenteras på ett smakfullt sätt. Dessutom kan man lära sig mer om spelutbildningar, spelforskning, karriärvägar och hur åldersmärkning av dataspel fungerar. Och det på plats i Skövde. Det är rätt fantastiskt när det gäller en bransch som bara i Sverige omsatte 3,7 miljarder kronor ifjol.