Spana på spännande signaler och trender

AffärsutvecklingMedarbetarskapSpaning

När utmanade du din verksamhet och dig själv senast? När diskuterade du dina utmaningar i vardagen med någon annan? Vilka insikter gav det? Lärde du dig något nytt? Insåg du att fler än du har liknande utmaningar att brottas med? Skulle du kunna jobba tillsammans med någon annan för att lösa dem?

Utveckling är nödvändig för alla verksamheter. Ibland är det befriande att ta steget utanför komfortzonen. Att bolla idéer med någon okänd för att få nya perspektiv, ”sticka på” invanda, bekväma rutiner och tillvägagångssätt. Visst, allt kan och ska inte ifrågasättas i tid och otid, men lite sund nyfikenhet på möjligheter som kan leda till nya produktvarianter, nya kunder och nya marknader har aldrig skadat.
Omvärlden förändras ständigt och dessutom rasande snabbt. Det gäller att spana på spännande signaler och trender. Och dryfta dem med andra för att ta steg framåt.

Ett ypperligt sätt är att besöka frukostmöten. Eller lunchmöten. Visst det tar en stund av dagen, men det ger massor tillbaka för den som är öppen i sinnet. Våga ställa den dumma frågan, lyft fram problemet eller möjligheten du brottas med just nu. Ta diskussionen, var nyfiken, dela med dig. Skapa driv. Det ger möjlighet för både dig och andra att dra nytta av mötet. Du kommer bergsäkert få något matnyttigt till livs och lära dig något nytt. Kanske till och med börja utveckla en ny kundrelation, identifiera pusselbitar för verksamhetsutveckling och ge dig själv en kick i vardagen. Väl investerad tid helt enkelt. Både för dig och din verksamhet.

Om du inte vet var du ska börja leta efter möjligheter för möten föreslår jag att du tar en sväng förbi Gothia Science Park. Den öppna innovationsmiljön bjuder en grym blandning av företagare, forskare, studenter, medarbetare och lärare. Och därmed oändliga möjligheter till ny input för att utmana tanken och knuffa den till nya omloppsbanor. Vi ses och hörs.

Ha det gôtt