Slösa med komplimanger och leenden

PersonligtSpaning

När jag snoozade i morse kände jag att jag saknar solens strålar som smeker mig i överflöd. Och att tiden just nu rinner bort i ett ständigt flöde av droppar som faller från blytunga skyar. När jag nådde ytan och tillstånd av vakenhet var det som en urtidens förlösning av insikt. Det är mörkt. Det är kallt. Det är höst. Då behövs leenden och komplimanger i vardagen.
Två händelser i närtid gör mig extra glad.

Höstväder är förmodligen det som Winnerbäck kallar tandläkarväder. Och tandläkare innebär tandsten, saliv, karies, rengöring, krona och skrapa. Vad känns då bättre än att möta en utomordentligt professionell tandhygienist? Genuint glad och ett vänligt bemötande. Hon delar frikostigt med sig av kunskap. Service. Hon säger: ”Oh vilka fina tänder, vilken glans. Tänk att det blir den bilden jag får ta med mig hem idag.”

Kontentan:

  • jag är fortsatt lyckligt lottad med bra tänder
  • det är viktigt att slösa med leenden och komplimanger

Besöket på Folktandvården i Tidaholm gjorde mig glad. Jag konstaterar också att ambitionen med mötesmiljön Gothia Science Park fungerar. Ett exempel ur vardagen tecknar det väldigt tydligt.

Härförleden satt jag i ett förmiddagsmöte i Restaurang Orangeriet. In kommer kollegan som nyss avslutat ett möte med ett bolag i Parken. När kollegan ser vem jag träffar inser han att denne man från Tibro, är exakt rätt både i tid och i kontakter för vd:n för Parkbolaget han nyss avslutat ett möte med. Matchmaking och utveckling. Den typen av sammanträffande ser jag, om inte varje dag, så i vart fall flera gånger varje vecka. Välkommen du till Gothia Science Park du också.

Glöm inte att ta med leenden. Och att slösa med dem. För övrigt ser jag fram emot nästkommande torsdag – SN i webbformat. På riktigt.