Sju skopor Mollbergs blandning

PersonligtSpaning

Morgonrutin, är det viktigt? Utan tvekan för mig. Larm, två snooze, uppstigning, dusch, påklädning, frukost. Klart. Intrimmad på minuten för att passa till bussens avgång. Inget utrymme för kaffe i den. Och likväl är den svarta drycken helt avgörande för att dra igång dagen på allvar. Därmed första åtgärd på plats på kontoret.

En kanna vatten. Sju skopor Mollbergs blandning. Fem minuter i Moccamaster och den omisskännliga och härliga doften sprider sig. Kopp nummer ett slinker ned snabbt och lätt. Dagen kan börja på allvar.

När denna krönika hackas fram skriver vi 27 januari 2014 i almanackan. Måndagen efter ännu ett kreativt kaos i dataspelsstaden Skövde. Årets tredagarsevent, Global Game Jam, har genomförts. Och återigen är Skövde topp två i storlek på jamsites i Sverige.

Det kan vara tufft att ”spåra”, men tätposition är ändå att föredra.

Egentligen inte så konstigt. Skövde är på flera sätt unikt i dataspelssverige. På Högskolan i Skövde finns Europas största utbildning för speltalanger och forskning inom såväl underhållningsspel som spel för utbildning och lärande. I Gothia Science Park finns landets främsta inkubator för start-ups inom spel- och apputveckling. Dessutom etablerade spelföretag som Pieces Interactive, Coffee Stain Studios, ius information, Paradox South och Stunlock Studios.

Och som grädde på moset en grym uppbackning från Skövde kommun. Därmed bildas en perfekt plattform för att accelerera och ta spelsatsningar i vår region till en ny nivå. Under gemensam flagg, Sweden Game Arena, kommer spelsatsningar i Västra Götaland att säljas in såväl nationellt som internationellt. Det är dags att flytta fram spelpositionerna. Det kan vara tufft att ”spåra”, men tätposition är ändå att föredra. Nu kör vi. På allvar.

Jag ska bara hälla upp tretåren först.