Sex företag samsas i tält för talangjakt

LedarskapMedarbetarskap

Hur gör du när du ska rekrytera? Frågar runt bland kollegorna, vem känner du? Har du nåt tips om en lämplig kandidat, någon man kan lita på? Nån du kan rekommendera? Du får i bästa fall några tips på personer som tänker och agerar som du och kollegan. Tryggt, snabbt och effektivt? Kanske, men är det rätt ur ett organisatoriskt perspektiv? Bidrar det till att utveckla personalgruppen och företaget?
Mest troligt inte.

Rekrytering handlar om att tillföra rätt kompetens för jobbet likväl som nya erfarenheter och nya utmanande perspektiv. Chansen att lyckas med det ökar sannolikt väsentligt om du väljer att gå utanför den egna komfortzonen. Bredda nätverken och göra en process som bygger på öppen kommunikation av jobbet och med dem som väljer att visa ditt företag intresse genom att söka. Fundera noga på vilken kompetensprofil du söker, såväl vad gäller utbildning och erfarenheter som social och emotionell. Och vilka avsteg du är beredd att ta från profilen för att få bästa möjliga nya kollega.

72 kvadrat för att hitta nästa stjärna.

Kanske vill du som ska rekrytera i höst ha lite ny input på nya sätt att tänka och agera? Den 8 september har du chansen på en öppen lunchföreläsning i Gothia Science Park. Och den 19 september kommer du som letar nya spännande utmaningar att få möjlighet att lära känna sex företag från Gothia Science Park under tillgängliga och enkla former. Du har chansen att ta steget in i Talangjakts-tältet på Hertig Johans torg och lära mer om företagen och deras rekryteringsbehov.  Samtidigt som du kan sälja in dig själv som den nya medarbetaren, det bästa alternativet för de jobb som erbjuds.

Unikt grepp, absolut inte. Men ett spännande grepp för att sex företag samsas på 72 kvadrat för att hitta nästa stjärna för fortsatt tillväxt och utveckling. Vi ses i tältet.

Ha det gôtt.