Rofyllda stunder som kontrast till vardagens leveranser

AffärsutvecklingPersonligt

Här är stillhet och tystnad, nu marken färgats vit
från den trygga gamla kyrkan klingar sången ända hit
jag har stannat vid vägen för att vila mig ett tag
och blev fångad i det gränsland som förenar natt och dag

Advent. Briljant fångad på fyra rader av Py Bäckman. Åtminstone så som jag känner och upplever. Jag är sorgligt dålig på att söka frid och avslappning i kyrkan. Bortsett från veckorna innan jul. Adventsgudstjänster med vacker sång är en lisa för själen. Och om Py Bäckman och Pererik Moraeus bedövande vackra Koppången framförs av en välstämd kör blir det extra rofyllt. Kontrasten mot vardagens leveranser är total.

Men samtidigt är pulsen och utmaningen i jobbet en skön tillfredsställelse. Jag har förmånen att jobba i en miljö som dessutom kännetecknas av möten, mod, nyskapande och inte minst tillväxt. Ett av framgångsexemplen stavas InExchange. I förra veckan presenterade revisions- och konsultbolaget Deloitte GSP-bolaget som Technology Rising Star. Det betyder att InExchange är tredje snabbast växande teknikföretag i Sverige. Grattis. 2008-2010 har bolaget växt smått fantastiska 840 procent. Grymt.

Två andra exempel är de entusiastiska entreprenörerna Eric Martinsson och Andreas Wilhelmsson, båda strax över 20 år, som driver Grebban Design respektive Davelo. Duon har nyligen tillbringat en dryg vecka i Dubai, fylld av nätverkande och möten med entreprenörer och investerare. Resan ordnades av Young Entrepreneurs of Sweden, en organisation som inspirerar och utvecklar Sveriges ledande entreprenörer under 30 år.

Den nya kunskap som Eric och Andreas för med sig hem kan andra företagare i GSP ta del av och använda för egen utveckling. Ännu en expansion av Gothia Science Park ligger på ritbordet. Tur det.