Rockstars på besök och talangjakt som gav frukt

AffärsutvecklingLedarskapMedarbetarskap

Vilken vecka. 14-19 september 2015 blev någonting utöver det vanliga. Inget snack om det. Inledningen av veckan gick i datorspelens tecken. Och Gothia Science Park förvandlades till en stjärnparad av internationella, nationella och lokala spelfantomer.

Sjätte upplagan av Sweden Game Conference sparkades igång med dunder och brak med hjälp av representanter från några av de främsta svenska spelutvecklarna, eller vad sägs om King, Dice, Paradox och Rovio. Under ledning av Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen i Sverige, bjöds konferensdeltagarna, såväl studenter och start ups som ärrade spelveteraner, på en kavalkad av tankar och tips för spelutveckling.

Få platser i världen samlar den trion vid samma tillfälle.

Därefter genomfördes ett tre dagar långt program med höjdpunkter som avlöste varandra bland talarna fanns internationella ”rockstars” som Rami Ismail, Chris Avellone och Raph Koster. Få platser i världen samlar den trion vid samma tillfälle. Ett faktum som uppmärksammades inte minst av dem själva. Bland nationella ikoner fanns Tommy Palm som gav sin syn på utvecklingen för virtual reality inom spel och givetvis Armin Ibrisagic som pratade sociala medieframgångar bakom den galna succén Goat Simulator. Allt som allt blev Sweden Game Conference en hejdundrande framgång vilket borgar för att den kommer att växa rejält i storlek till 2016.

Avslutningen av veckan gick i rekryteringens tecken. Sex företag från Gothia Science park gjorde gemensam sak i form av Karriärlyftet. En strid ström av människor besökte företagens 72 kvadrat stora tält på Hertig Johans torg på lördagen. Företagens samarbete för att locka nya medarbetare gav totalt 50 ansökningar och redan tre dagar efter eventet genomfördes flera intervjuer i flera bolag. Och en rekrytering gjordes klar.

Lärdomar från veckan: många som jobbar tillsammans mot samma mål kan åstadkomma helt sjukt bra grejer med resultat som skapar direkt nytta för flera. Mer sånt.

Ha det gôtt.