Open Office utvecklar innovationsmiljön

AffärsutvecklingProduktutveckling

Den 28 september 2012 startade pålningen. Den 1 november, i runda slängar 13 månader senare står den klar, expansionen av Gothia Science Park. Drygt 6000 fräscha kvadratmeter med rum för 250 medarbetare i tillväxtföretag.

Och det lär inte eka tomt i de fyra husen. I nuläget är endast ett halvt plan ledigt för uthyrning. Ett plan kommer att rymma en ny spännande lösning. Eget möblerat rum. Och 23 grannar som du kan bolla idéer, fika och käka lunch tillsammans med. Open Office vänder sig till den som bor i Skövde med omnejd men som kanske reser mycket eller har möjlighet att arbeta på distans i sitt uppdrag för ett nationellt eller internationellt teknik- eller it-företag. Det är en smart lösning i form av ett eget kontor med tillgång till ”företagets” faciliteter som välutrustat konferensrum, kaffemaskin, pausutrymme, lokalvård samt utökade mötesmöjligheter, aktiviteter och en riktigt bra restaurang ett stenkast bort.

Konceptet är en pusselbit i att bygga en innovationsmiljö med kritisk massa och plats för tillväxt. Skövderegionen behöver fler företag och fler arbetstillfällen i nya branscher. Det måste finnas jobb med olika arbets- och kunskapsinnehåll, både för att attrahera unga vuxna med högre utbildning att stanna kvar och för att locka såväl talanger som etablerade företag att flytta hit. Inte minst för att skapa regional tillväxt och förnyelse men också för att bidra till målet på 60 000 Skövdebor.

Förutom ännu mer puls i GSP ser jag fram emot morgondagens besök i Scandinavium. Att döma av recensioner kan jag vänta mig en svärta som dryper av ångest, på gränsen till depression. Men jag är inte orolig. Lars Winnerbäcks värld av livespelningar lämnar ingen besviken. Setlistan utlovar dessutom både Elegi och Ett sällsynt exemplar. Så gôtt.