Närkontakt med akutsjukvård skapar skön känsla

Personligt

Gräset är på gång att grönska. Och dofta. Planen är nykritad med breda fina vita linjer.  Försäsongens hårda och intensiva förberedelser ska äntligen kvitteras ut i en match som gäller något. Seriepremiär i fotboll. Det är en fantastisk känsla. Och i förra veckan var det dags för säsongen 2015 att blåsas igång.

Ja, inte för mig såklart. Det är 17 år sedan det hände senast och för sista gången. Nej, numer är det sonens äventyr på fotbollsplanen som gäller. Och det är inte så illa det heller. Även om årets serieupptakt slutade i moll för telningen. Inte resultatmässigt, det blev seger med 3-0, men däremot för honom. En nickduell blev inte riktigt som tänkt. Grabben träffade bollen och den andre spelaren träffade grabben på näsan. Det resulterade i en lätt hjärnskakning och ett näsben som behövde tryckas tillbaka på plats.

De månatliga skatteinbetalningarna är väl värda.

Men efter påföljande närkontakt med svensk akutsjukvård konstaterar jag att de månatliga skatteinbetalningarna är väl värda. Vi har fått fantastiskt bemötande och hjälp såväl via 1177 som på Närhälsan i Tidaholm och på öron-, näsa- halsmottagningen på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Kompetent agerande med snabba och raka besked. Professionalism och hög grad av service rakt igenom. Det är en skön känsla att bära med sig den vetskapen. Utan tvivel.

För övrigt konstaterar jag att det är ett klokt lokalt entreprenörskap som utövas i Kyrkekvarn. Efter ett dygn med diverse aktiviteter på plats kan jag ärligt säga att säga att jag är imponerad av förmågan att både värna bygdens bebyggelse genom att använda dem för övernattande gäster och mångfalden av aktiviteter att välja på för den som gillar att testa olika saker i sällskap av familjen, kompisgänget eller med kollegorna. Att jag fick kommentaren ”Like a pro” av skjutledaren på lerduveskyttet bidrog med all säkerhet.

Ha det gôtt.