Kuggar som hakar i på rätt sätt i rätt tid

MedarbetarskapSpaning

Super Bowl. Final nummer 50 i amerikansk fotboll. En match. En sjuhejdundrande show, ett spektakel bara möjligt på andra sidan världshavet västerut. Levi’s Stadium i San Francisco stod putsad, pyntad och polerad för drabbningen mellan Denver Broncos och Carolina Panthers.

Media hade piskat upp stämningen och manat fram matchen som en tvekamp mellan lagens självklara superstars, deras respektive quarterback, Peyton Manning, den 39-årige legenden mot framtiden formaliserad och personifierad i Cam Newton, lagens härförare och hjärnor som med spektakulära passningar kan riva sönder de mest välorganiserade och väloljade försvarsmurar. Visst hade även lagens defensiva linjer, som har både kraft och finess, fått några spaltmeter. Inte i paritet såklart. Men i drabbningen natten till i måndags skulle det visa sig att försvarslinjens bjässar stod för grannlåten såväl i form av att sno bollar som att fixa touchdowns när lagens fixstjärnor darrade på manschetten. Framför allt Denvers svarade för matchavgörande poäng.

Utan tuffa och uthålliga trupper blir målsättningar blott drömmar.

Sport är fantastiskt på många sätt, utmanande, engagerande, spännande och som en spegelbild av företagande. Företagens galjonsfigurer och självklara frontfigurer är förstås deras vd:s. Lika självklart att de fångas i rampljusets skarpa sken. Ett lysande exempel likt Super Bowl är Veckans Affärers lista Supertalang 2016. Där tronar Anton Westbergh, vd för Coffee Stain Studios, på plats 2 som nytänkare i spåren av en galen get som slagit datorspelsvärlden och dess spelare med häpnad.

Men precis som Denver Broncos vann Super Bowl 50 som ett lag, med massor av avgörande kuggar som hakade i varandra på rätt sätt vid rätt tillfälle har Coffee Stain ett lag av medarbetare som gör spelsuccén möjlig. Visionärer och starka ledare är nödvändiga för framgång, men utan tuffa och uthålliga trupper som bidrar till att göra det identifierade jobbet, och det lilla extra, blir målsättningar blott drömmar. En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk.

Ha det gôtt.