Komplett kedja utan motstycke i landet

AffärsutvecklingLedarskapMedarbetarskapSpaning

Bok- och biblioteksmässan i Göteborg, doktorsexamen i Skövde och Indicade i Los Angeles. En salig blandning utan några som helst kopplingar till varandra. Men lägg till Gothia Science Park och Högskolan i Skövde så bildas en ekvation som går att lösa ut. Minsta gemensamma nämnare stavas dataspel.

Årets bokmässa bjuder på Digitala torget där Skövdebaserade Guru Games kommer att göra en spännande presentation på temat Berättelsen och interaktiviteten – böcker, appar och spel. Daniel Ström och Louise Meijer ska prata om hur dataspel och hårdvara som Occulus rift skapar möjligheter för nya berättartekniker och nya former av interaktivitet.

Markstridsskolan i Skövde har under många år använt simulering, visualisering och spel i sin utbildning och träning. På torsdag i nästa vecka avlägger Anna-Sofia Alklind Taylor sin doktorsexamen vid Högskolan i Skövde. Anna-Sofias forskning handlar om hur dataspel ska designas för att stödja instruktörer i utbildningen. ”Det är inte bara att ta fram ett spel som ska fungera som ett utbildningsverktyg och sedan ’slänga ut det’ bland spelarna”, konstaterar hon.

Indicade är en konferens för indieutvecklare och rymmer professionella talare från både spelindustri och akademi, möjlighet att testa 150 nya spel samt affärsnätverkande och prisutdelningar. Konferensen besöks av en Skövdedelegation bestående av forskare, lärare, entreprenörer och affärsutvecklare.

Arbetet med att stärka Skövdes och Västra Götalands internationella position och lyskraft genom Sweden Game Arena har skjutit fart på allvar. Dessa tre nedslag är exempel på den bredd som Skövde kan lösa ut tack vare en unik mix och koncentration av forskare, talanger, affärsutvecklare och företagare. Den mixen skapar dessutom en komplett kedja av kunskap, kompetens och företagande, helt utan motstycke i landet.

Ha det gôtt.