Kollaps gav tungt uppvaknande

AffärsutvecklingMedarbetarskapPersonligt

Sova är inte bara skönt utan helt nödvändigt. I måndags valde jag nattliga vilan framför avslutning av det viktiga mötet mellan Crystal Palace och Liverpool. Och varför skulle jag inte? Liverpool hade så långt i matchen gjort processen kort med Londonlaget. Ledning 3-0 och en säker trepoängare som skulle sätta press på Manchester City i titelkampen.

Det blev ett tungt uppvaknande på tisdagsmorgonen. Rubriken som slog emot mig kändes oerhört märklig – Kollapsen. Vaddå? Några meningar senare inser jag att hemmalaget gjort tre mål på tio minuter och i princip spelat bort Liverpool från den så hett efterlängtade första titeln i Premier League. Ack så tråkigt.

Men kollaps är det inte tal om för en hel rad av företag i Gothia Science Park. Under årets första fyra månader har 15-talet företag, med InExchange, Asitis, Prodtex och Stunlock Studios i spetsen, tillsammans nyanställt 50-talet medarbetare. Det är full fart och grymt tryck på både försäljning och leveranser. Dessutom börjar det internationella intresset för GSP växa sig allt starkare. Under maj månad kommer en knapp handfull globala företag inom dataspelsbranschen att besöka miljön för att diskutera samarbeten i olika former.

Och apropå intresse. Högskolan i Skövde lockar ”horder” av sökande till sina program inom dataspelsutveckling. Drygt 4000 ansökningar har hittills registrerats för de fem olika dataspelsprogrammen. Närmare 900 av dem har sökt Skövde i första hand. Det innebär att drygt 220 högt motiverade talanger anträder sin resa i dataspelsbranschen i Skövde i september. Det lovar gott för fortsatt nyföretagande inom dataspel och möjlighet för företag att även i framtiden rekrytera nya medarbetare som dessutom kan bidra till befolkningstillväxt i Skövderegionen.

Kontentan: hårt jobb lönar sig. Bara att köra på i utstakad riktning.