Fyra bokstäver som betyder så oerhört mycket

AffärsutvecklingLedarskapPersonligt

Ett ord. Fyra bokstäver som tillsammans bildar ett ord till brädden fyllt av uppskattning. Häromdagen fick jag och tre av mina kollegor ett mail med blott ett ord i ämnesraden. Fyra bokstäver som formar ett ord så enkelt att säga och skriva och samtidigt så fantastiskt skönt att höra och läsa – tack.

Det är ett ord som jag tycker om. Väldigt mycket. I mailet, som kom från avdelningen för Externa relationer och kommunikation på Högskolan i Skövde, fick det ordet dessutom sammanfatta en betydligt större och helskön återkoppling. Meddelandet med tack som ämne bestod av 1 704 bokstäver generöst formade till vackra ord. Ord formulerade efter individuell reflektion och eftertanke, med tanke på att konstruktivt lyfta fram och förmedla uppskattning. På positivt sätt.

…att ha nått fram, att ha bidragit, att ha påverkat…

Bland de 309 orden fanns ytterligare ett speciellt ord som jag gillar och som jag såklart fastnade för när jag läste tackmailet: inspirerande. I ”min bok” står det ordet för så mycket mer än de synonymer som Word föreslår: tankeväckande och intressant. För mig betyder det att ha nått fram, att ha bidragit, att ha påverkat och skapat möjlighet för någon annan att ta ett steg till ­– att agera.

Jag hoppas att förra veckans inspel om Gothia Science Park till ERK leder vidare till nya samarbeten som bidrar till nya framgångar för vår gemensamma innovationsmiljö. Jag vill dessutom passa på att rikta ett tack till Tau, Anton och Martin. Tre entreprenörer i tre olika datorspelsföretag i GSP, Stunlock, Coffee Stain och ACE, som under förra veckan tog sig tid att berätta om sina företag för att bidra till den miljö vi bygger tillsammans. Trots späckade scheman med resor land och rike kring, prisutdelningar i Paris och Stockholm i spåren av en galen get och spännande utvecklingsprojekt för att bygga en ny plattform för lärande. Tack för hjälpen.

Ha det gôtt.