Frikostig delning av kunskap och erfarenhet

AffärsutvecklingLedarskapProduktutveckling

Dela med sig. Bidra. Och stötta. Stort, men inte självklart. Oavsett om det handlar om ett säte på bussen, en slant till mindre bemedlade eller kunskap och erfarenhet. Det sistnämnda är en del av vardagen i den miljö jag arbetar. I Gothia Science Park kan det handla om att diskutera och utveckla en idé med grannföretaget eller tips inför en rekrytering. Det kan också handla om att hjälpa nya företag som ska ut i världen för att göra affärer. Pitch my game™ är skapat för att nystartade dataspelsföretag ska ges möjlighet att träffa affärspartners på internationella mötesplatser. Och komma så väl förberedda som möjligt.

Bara självklart att ställa upp, att bidra, att hjälpa till.

Företagen får helt enkelt chansen att pitcha sitt spel inför en panel som ger återkoppling och tar beslut om vilka team som är redo för global försäljning. Och det fina i kråksången, panelen består av erfarna spelutvecklare från Parken. Studiochefer och vd:s som genomfört otaliga pitchar och träffat mängder av tuffa förhandlare. Genom Pitch my game™ ger panelen de nya spelföretagarna värdefull feedback baserad på många års erfarenhet och kompetens. Ovärderliga tips och trix som inte kan köpas för pengar.

Som betraktare är det med lika delar fascination och glädje jag konstaterar att de etablerade spelföretagarna tar sig an nykomlingarna. Ingen missunnsamhet, ingen rädsla för konkurrens. Bara självklart att ställa upp, att bidra, att hjälpa till. Utan annan egen vinning än vetskapen om att ensam inte är stark. Ju fler desto bättre. Många företag som sticker ut, syns och hörs skapar starkare lyskraft och större dragningskraft. Jag ser fram emot att se nya talanger vaskas fram och resa till Köln och gamescom i augusti.

För övrigt konstaterar jag att startskottet för årets Microsoft Game Camp kramas av den 5 juni. Ifjol byggde nystartade Guru Games kunskap, kompetens och kontakter som till sommaren resulterar i att studions Magnetic: Cage Closed släpps på Xbox One. Grymt.

Ha det gôtt.