En spännande tanke för Skövdes utveckling

PersonligtSpaning

Bo, jobba, äta, träna och umgås. Leva helt enkelt. Och allt i ett och samma område. I en stadsdel som lever och andas dygnet runt. Som skapar dragningskraft och möjlighet för en ny generation att nita fast sina bopålar rejält mitt i Skövde och fortsätta bidra till att komplettera det delregionala näringslivet med kunskapsintensiva arbetsplatser och arbeten.

En spännande tanke.
En lockande tanke.
Och mest troligt en förutsättning för att nå de 60 000 invånare som svävar fritt i kommunens vision.

I helgen gav Patric Eriksson, vd för Gothia Innovation AB, bolaget som driver och utvecklar Gothia Science Park, en rejäl dos näring åt att utvidga och utveckla innovationsmiljön på Volvo-området men också åt att krydda Mariesjöområdet med bostäder i attraktivt prisläge, restauranger och hotell samt givetvis än fler kontorsmiljöer. En komplett stadsdel som dessutom kan ha Resecentrum som nav och Boulogner med en sin badsjö som prunkande oas i mitten.

Jag är någon. Jag kan göra något. Jag kan göra skillnad.

Tänk om. Lätt att säga. Svårt att omsätta i praktiken. Men det finns många goda och starka krafter som vill skapa uthållig utveckling i Skövde. Det är inte minst Gothia Science Park ett synnerligen påtagligt bevis för.
Men det går aldrig säger någon.
Kanske det, men då väljer jag att citera en av Sveriges absolut vassaste coacher när det gäller att nå uppsatta mål: Kjell Enhager, som tog svensk damgolf från driving rangen till absolut världsklass på 90-talet:

”Jag vet att det inte går. Men tänk om det gör det. Hur skulle du göra då?”

Det kan absolut vara värt att tänka på, en, två och tre gånger: hur skulle jag göra då?
Noter gärna ordet jag. Det kanske är dags att gå vidare från ”varför gör inte någon något?”.
Jag är någon. Jag kan göra något. Jag kan göra skillnad. Hur är det med dig?

Ha det gôtt