En solig semester och lägenhetsliv

Personligt

Lägenhet i Skövde istället för villa med stor altan och trädgård i idylliska Ekedalen, hur ska det gå när det bli vår och sommar? Bara en balkong att sitta på, och den är dessutom närmaste granne med en byggarbetsplats för en ny superförskola med 9–10 avdelningar. Många var de i bekantskapskretsen som undrade och frågade om det ”nedköpet”. Och visst hade jag mina funderingar, men egentligen inga särskilda farhågor. Nu skriver vi den 22 juli och solen har flödat frikostigt i princip oavbrutet sedan i maj, vad säger jag nu då? Det måste ju vara olidligt varmt i lägenheten och ingenstans att ta vägen?

Varmt, javisst men ingenstans att ta vägen kunde inte vara mer fel. Balkongen är en synnerligen härlig plats både på morgonen och kvällen och även dagtid när jag vill lapa sol. Men det finns väsentligt bättre alternativ 5–6 minuter från lägenheten – Arena Skövde med upplevelsebad, simhall och framför allt Aqua Vitalis. Den sistnämnda relaxavdelningen bjuder fantastiska möjligheter för avkoppling i en alltigenom lugn miljö som dessutom erbjuder aktiviteter som varmpool, hamamsten, ångbastu, aufgussbastu, utomhusbassäng och upplevelseduschar samt möjlighet till mat och dryck.

Som en egen trädgård fast typ omätbart bättre.

Men det går ju inte att gå dit varje dag, det blir ju svindyrt, opponerar sig någon. Visst det kostar normalt sett drygt två hundralappar för et besök. Men under nio sommarveckor finns ett grymt förmånliga erbjudande, för en dryg femhundring ges tillträde 28 dagar i sträck.

Den investeringen har gett synnerligen god avkastning. Aqua Vitalis har i några veckor varit som en egen trädgård fast typ omätbart bättre med allt från solstol, bastu och till servering och service. Besöken har gett mig tid att ladda ”batterierna” med läsning, simträning, solande och vederkvickande aufguss-bad med ”smak” av mynta, skog och citrus. Lägenhet vs villa vinner även på sommaren. Hur lätt som helst.

Ha det gôtt.