Det är nära nu

AffärsutvecklingPersonligtProduktutveckling

Det är nära nu. Både vad gäller dataspel och fotboll. Jag börjar med nästa vecka. Då drar VM i fotboll igång. Förvisso utan Sverige. Men med tanke på lagets insatser mot Danmark och Belgien under långhelgen är jag inte säker på att det gör så mycket. Det lär bjudas på en hel massa fantastiskt fotbollsgodis signerat stjärnspelare som Neymar, Iniesta, Robben, Messi, Suaréz, Schweinsteiger och Hazard. Jag ser självklart fram emot öppningsmatchen Brasilien-Kroatien. Andra godbitar i gruppspelet är Tyskland-Portugal, Belgien- Ryssland, Holland-Spanien och Uruguay-England. Slutspelet vill jag inte ens tänka på ännu. Det gäller att njuta av varje del för sig i mästerskapet.

Men redan denna vecka är jag riktigt spänd på ”halvlek” i Microsoft Game Camp, den 5 juni. Då är det dags att ta del av vilka spel tiotalet studentteam på Högskolan utvecklat för Microsofts tre plattformar i form av Windows Phone, W8 och Xbox One. Finns nästa exportsuccé från Skövde bland de spelen? Eller finns nästa storsäljare, i paritet med Goat Simulator, bland de tre Skövdespel som är nominerade i prestigefulla Swedish Game Awards? Spelen är tillsammans nominerade i fem kategorier. Grymt. Oavsett utgång, det finns en stark tillväxt av talanger från dataspelsbranschen i Skövde. Det bådar gott inför framtiden, såväl när det gäller rekrytering för 20-talet befintliga och växande spelföretag i sta´n som avseende nya företag som kommer att startas upp av talangerna.

Det förstärker dessutom tron på att Sweden Game Arena är en klockren satsning för att accelerera spelbranschen i Västra Götaland. Och där kommer den sista ”nära” in – den 26 juni fattar regionutvecklingsnämnden beslut om att medfinansiera den regionala spelsatsningen med närmare 15 miljoner kronor på tre år.

Det är nära nu. Helt enkelt.