Dags för jungfrutur till Almedalsveckan

AffärsutvecklingPersonligt

På söndag smäller det i Visby. Då går startskottet för Almedalsveckan. Alla är där, säger alla. Konstigt för jag har aldrig varit där. Men det ska bli ändring på det. Vid strax efter lunch på måndag glider jag in i Visby hamn för att tillbringa två dygn i demokratins högborg. I alla fall enligt beskrivningen på Almedalens webb:
”Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla är välkomna och ordet är fritt!”

Kanon, då sitter det seminarium som Gothia Science Park anordnar tillsammans med bland andra Högskolan i Skövde och Skövde kommun som en smäck: Tillväxtraket och exportsuccé – hur accelererar svensk dataspelsindustri?
Det är en riktigt spännande panel som ska prata framtid för den svenska dataspelsbranschen. Kvintetten innefattar bland andra handelsminister Ewa Björling, Microsofts marknadsdirektör Eva Fors och Marita Ljung, statssekreterare på näringsdepartementet. Fokus för diskussion och lösningsförslag kommer att ligga på närings- och handelspolitik, forskning och utveckling samt kompetensförsörjning. Tre synnerligen angelägna områden för att säkerställa att svenska dataspelsföretag accelererar sin tillväxt, stärker sin konkurrenskraft och fortsätter leverera exportintäkter i världsklass. Har du inte möjlighet att vara på plats? Inga problem du kan följa seminariet via livestreaming på www.his.se/almedalen2014.

Som om inte spel på jobbet vore nog följer jag närmast slaviskt sändningarna från ett annat spel. Och gruppspelet i fotbolls-VM har inte gjort mig besviken. Det har levererat ett pärlband av magiska prestationer. Såväl individuella som lagmässiga. Och då finns fortfarande hela slutspelet kvar att dregla över. Det är väl egentligen bara ett problem med VM: att jag inte är där.

Men jag kan å andra sidan snart bocka av Almedalsveckan. Gôtt så.