Crash course i Design thinking – riktigt bra aktivitet

AffärsutvecklingProduktutvecklingSpaning

En ny metod. Nya perspektiv. Nya kontakter. En stund för nya insikter. Kan det vara intressant innehåll i en fräsch start på ett nytt år?

I min förra krönika skrev jag om Design thinking. En metod för att tänka som en designer. Att utmana sina egna ingångar, idéer och tankar om lösningar. Att släppa in andra att bygga vidare på egna idéer. Att inse att nya problem för nya förutsättningar och förändrad konkurrens kräver nya sätt att tänka, agera och jobba på för att skapa rätt lösning.

Nu finns möjligheten att får en inblick i Design thinking. Science Park Skövde kör i denna vecka en tvåtimmars, kostnadsfri snabbkurs i metoden. Platsen är Assar Innovation Arena och du hittar mer om eventet och möjlighet att anmäla dig på Assars webbsida

Omvärldsspaning i ämnet utveckling med kundens behov som utgångspunkt

Tillfället bildar en fantastisk möjlighet för omvärldsspaning i ämnet utveckling med kundens verkliga behov som utgångspunkt. Om du är det minsta nyfiken på att lära dig nya metoder samtidigt som du träffar likasinnade är det bra läge att prioritera den aktiviteten.

Och du, det har ingen betydelse vilken bransch du arbetar i eller vilken roll du har i verksamheten. Du kan dra nytta av tankesättet oavsett.

Design thinking handlar om att ta in fler perspektiv, identifiera en ny helhet för att kunna navigera rätt från början. Att slippa ta omvägen via en stor insats som visar sig leda fel. Metoden hjälper dig att ta små steg och testa en funktion/förmåga i taget tillsammans med användaren för att få bekräftat att du är på rätt spår med din produkt. Det innebär samtidigt att du får bättre koll på när den nya produkten är tillräckligt bra, när den har nog med funktioner. När den fyller användarens verkliga behov samtidigt som den drar nytta av ny teknik och kan generera intäkter. 

Design thinking hjälper dig att skapa ordning i det som är ostrukturerat och svårtolkat för att skapa nya efterfrågade och användbara lösningar. På fredag kan du testa tankesättet. Ett gyllene tillfälle för att kickstarta 2020 års verksamhets- och produktutveckling om du frågar mig.

Ha det gôtt.