Co-workingspace håller vad det lovar

PersonligtSpaning

Det hade varit några veckor av vakuum efter informationen om vad som var på gång. Min arbetsgivare förhandlade med en av konkurrenterna på marknaden för att sälja verksamheten för undertak.

Och ändå, det blev ändå smått chockartat förra måndagen när det definitiva beskedet kom: nu är köpet klart. Det innebar radikalt ändrade förutsättningar för det egna arbetets utförande. I samma stund blev jag ”hemlös”, eller i vart fall kontorslös. Utestängd från min tidigare arbetsgivare. Eftersom köparen är en head-on konkurrent har såklart inga som helst förberedelser kunnat göras.

Så. Ingen fast punkt i tillvaron för arbete. Efter en dryg vecka kan jag konstatera att Skövde bjuder en bra möjlighet i den situationen. Lösningen blev en nygammal arbetsplats, Science Park Skövde och Växthuset. Där finns sen två år tillbaka ett co-working space med öppna arbetsplatser och riktigt bra Wi-Fi. Och som grädde på moset ett café med gôtt kaffe. Dessutom öppnar dörren 07.00.

Temporär arbetsplats med bra wi-fi och gôtt kaffe

Förutom att det gav mig en fast punkt för arbetet konstaterat jag att ett av teknikparkens bärande syften funkar alldeles förträffligt. Jag har mött mängder av människor, såväl kända som nya kontakter. Alla med ett hjärtligt bemötande och dessutom idéer om nästa steg för att hitta en mer permanent arbetsplats för mig och kollegor som också står utan kontor nu. Jag har fått fler bra tips som ska följas upp i närtid. Riktigt kul och bra. Tack till alla och envar, ingen nämnd, ingen glömd.

Riktigt lika roligt var inte avslutningsfika hos den tidigare arbetsgivaren. Det var skönt att träffa tidigare kollegor och säga hejdå, men också vemodigt. Dock är Skövde en relativt liten stad så det finns såklart möjligheter för framtida möten och kontakt. Därtill finns ju dessutom diverse digitala verktyg för att hålla kontakten.

Kontentan av de senaste veckorna är att en ny spännande arbetsresa anträds. Det ska bli riktigt kul att få möjlighet att driva verksamhet i en av, kanske rent av världens största producent av undertak.

Ha det gôtt