Almedalsveckan får mig att blotta strupen

AffärsutvecklingPersonligtSpaning

Jag ger mig. Lägger mig platt på rygg och blottar strupen. Jag var skeptisk till Almedalsveckan. Sunt skeptisk om jag får säga det själv. Men tre dagar på plats har övertygat mig. Det är bland mycket annat en spektakulär matchmaking-plats som får speed-dating att verka långsam. Begreppet alla är där – är i någon mening högst relevant. Både dagar och kvällar bjöd på grymt bra nätverkande, såväl med kontakter på det nationella som det regionala och lokala planet. Med en extra bonus, det fanns goda möjligheter att skapa nya användbara kontakter.

Att vårt seminarium om dataspel dessutom rankades högt står utom alla tvivel. Det gavs beröm för innehåll och en synnerligen spännande sammansättning av medverkande. Intresset gick inte att ta miste på. Lokalen rymde 65 personer. Jag slutade räkna vid 90 inne i lokalen. Dessutom stod det människor och lyssnade i dörröppningen. Riktigt rackarns kul. Dataspel är en globalt konkurrensutsatt, snabbt växande marknad. Sveriges konkurrenter i form av Storbritannien, Finland, Kanada, USA, Singapore, Korea går ”all in” med statliga satsningar på forskning, utbildning och företagsvänlig politik. Morot: hägrande exportintäkter och 10 000-tals kvalificerade jobb för unga.

Nu gäller det för samverkande Skövdesatsningar inom dataspel att ta vara på resultaten av seminariet och följa upp med ytterligare målmedvetet arbete. En del i det var debattartikeln i DN den 14 juli som fick fart på ledarredaktionen på Expressen (15/7) och ett par kårordföranden i landet (DN Debatt 16/7). Det är bra att det blir debatt i Sverige kring nödvändiga näringslivspolitiska satsningar, ökad kompetensutveckling och större kapitaltillgång för dataspelsbranschens konkurrenskraft.

Men innan förnyat fokus på det arbetet väntar några lata dagar i hängmattan och en Skåneresa. Jag avslutar semestern som supporter till sonen, i Eskilscupen. Jag längtar redan.

Ha det gôtt.