48 timmars stenhårt slit med affär som mål

AffärsutvecklingProduktutveckling

Ett styrande tema och 48 timmar. Det är grunden för Global Game Jam, ett kreativt kaos som i år genomförs på fler än 300 platser i över 60 länder. En av de officiella tävlingssiterna finns i Skövde. Och var skall sleven vara om inte i grytan? Här finns landets största och mest populära utbildningar inom dataspelsutveckling, forskning inom området och ett 15-tal företag som utvecklar och ger ut spel såväl för underhållning som för träning och utbildning.

Skövde är ett av Sveriges främsta centrum för dataspel. Det visar sig inte minst genom att en rad mjuk- och hårdvaru-utvecklare vänder sina blickar mot Gothia Science Park och Högskolan i Skövde. Senast i raden är svenska Tobii som utvecklar teknik för ögonstyrning av datorer. Företaget är beroende av att program och spel som utnyttjar hårdvaran utvecklas och marknadsintroduceras. När Global Game Jam arrangeras i Skövde, 25-27 januari, blir det därför till del med fokus på eyetracking-teknik. Tobii ställer exklusivt tio eytrackers till 100-talet deltagares förfogande. De kryddar med två tekniker som kan ge service och support för att säkerställa utveckling av spel med inslag av ögonstyrning.

Chans på freeride till Hannover och San Francisco.

Företagets satsning på Skövdes jamsite förenar nytta med nöje på ett smakfullt sätt. Förutom möjligheten för studenter att utveckla på heta teknikplattformar får vinnande team chansen till en grym freeride. Tobii vill visa vinnande spel tillsammans med sin hårdvara på såväl CeBIT i Hannover som GDC i San Francisco i mars. Och en möjlighet att ”bundlas” när den första eyetrackern för konsument lanseras i höst. 48 timmars innovation och stenhårt slit till helgen kan visa sig värt varje uns av möda. Lycka till.