Skövde är en erkänd spelstad av rang

AffärsutvecklingSpaning

Spelstaden Skövde. Är det så? Är det ett väl förtjänt epitet att svänga sig med? Det är lätt att bli hemmablind, men det är lika lätt att förminska arbete som görs.  Att lyssna till utomståendes omdömen om Skövde som spelstad blir därför extra intressant. Och då menar jag att lyssna. Oförställt utan att avbryta eller flika in med ”jantelagiska” förminskningar.

I en intervju har Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen, gjort klart hur han ser på Skövdes roll i spelvärlden:
”Den som vill ta ner Skövde på jorden när det gäller spel får faktiskt anstränga sig”.
Han kryddar sitt uttalande med att exemplifiera Skövdes status med: det finns ett väldigt bra samarbete mellan högskola, företag i Gothia Science Park, Gothia Innovation och kommun, Högskolan är bland de bästa i världen på utbildning och forskning, det har sprungit spel ur den miljön som gjort stort avtryck samt att Microsofts satsning på att göra studenter till licensierade utvecklare och att fylla ett hus med utvecklingsverktyg är världsunikt.
Hoppsan, lovord staplade på hög. Och ett kvitto på att Skövde är värt epitetet spelstad.

Världen kommer till Skövde.

Denna vecka understryker det ytterligare. Idag och imorgon kommer världen till Skövde när det arrangeras internationell spelkonferens i Arena Skövde. 700-800 personer; forskare, studenter, spelutvecklare och ärrade spelveteraner från fyra världsdelar finns på plats för att prata spelutveckling med tema inkludering. Invigningstalar gör närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Och på lördag-söndag 22-23 oktober är det fortsatt spel för hela slanten när du, din familj och dina vänner bjuds in att testa spel, snacka spel, titta på e-sport och ta del av massor av andra aktiviteter med koppling till spel. Vi ses på Arenan för att uppleva spelstaden Skövde.

Ha det gôtt.